1. Is a “We Buy Houses” Company Right for Me?
  2. If I Accept Your Offer to Purchase My Property Will I Need to Travel Anywhere to Complete the Transaction?
  3. Will You List My House with a Realtor on the MLS?
  4. How Are You Different From a Real Estate Agent?
  5. Should I just list my House in Oklahoma with a real estate agent?
  6. How Does it Work?
  7. Do I Need to Clean Before I Move Out?
  8. Do You Buy Mobile or Manufactured Houses too?
  9. Do You Buy Land Without a House on it?
  10. Do I Have to Pay Any Fees Or Commissions?
  11. How Much Will You Pay For My Property?
  12. My House is in Bad Shape. Will You Still Buy It?
  13. What Will You Do With My Property After You Buy It?
  14. How Do I Get Started And Get My Offer?
  15. I Don’t Want To Submit My Info Online. Can I Call Instead?
  16. We Are NOT Desperate To Sell Our House, So Why Would I Sell It To You?

  1. Is A “We Buy Houses” Company Right For Me?

Answer: Most of the folks we buy houses from in Oklahoma are not desperate to sell. Nor are they in any kind of bind, facing foreclosure, etc. Mostly they’ve had a bad experience in the past dealing with listing their home on the market with a real estate agent and they do not want to deal with the traditional hassles of listings, showings, appraisals, inspections, repairs, banks, etc.

Seeing the need for this is how our company was born. Because we buy houses across central Oklahoma in any condition, (Even beautiful ones) location, or situation, we are often a preferred option to sell hassle-free and easy. See who we are here.


2. If I Accept Your Offer to Purchase My Property Will I Need to Travel Anywhere to Complete the Transaction?

Answer: You are welcome to attend the closing in person at the title company or the entire transaction can be completed via phone, fax, mail, or email and FedEx.  Once the agreement is executed, we will forward it to the title company and they handle all the necessary work to complete the transaction.  After the title research is completed, you will receive a package of final documents to sign along with simple instructions.  This can be handled via a Mobile Notary who will meet with you at your home or office (or wherever you choose)… coordinated with the Title Company.  Once the final documents are signed, you will receive a cashier’s check or bank wire transfer (your choice) for the full sales amount.


3. Will You List My House with a Realtor on the MLS?

Answer: We do not list your property on the MLS. We are the actual buyers. Our full intention is to buy your Oklahoma house or land directly from you. No Middlemen.


4. How Are You Different From a Real Estate Agent?

Answer: Real estate agents, brokers, and Realtors do not buy your house. They are marketing professionals who list and market your home or land for sale and receive a commission if it successfully sells. In order to do this, they will schedule photographers and hold showings until someone wants to place an offer. Then, once you have a contract, they will schedule inspections and appraisals, and many times you’ll be required to make repairs so the buyer can secure their loan. Assuming all goes well with the above-mentioned items, the title company will close the transaction, and their closing costs, fees, and commissions will be held out of your proceeds.

Although we do hold an Oklahoma real estate license, we are not listing your property for sale. We are the buyer and when you sell to us, there are no fees, no commissions, no repairs, no appraisals, no closing costs, no showings, no banks, and no cleaning. We remove all the “Middlemen.” We handle the entire transaction from start to finish and it only takes one meeting for us to view your house and that’s it.


5. Should I just list my House in Oklahoma with a real estate agent?

Answer: This is impossible for us to answer without meeting with you to discuss your specific situation, timeline, expectations, and needs along with viewing the property you are wanting to sell. There are advantages and disadvantages in either direction you choose. If we think listing your house would be a better option we will simply tell you so and give you our professional recommendation. We wrote more here on the topic of “Should I list with an agent or sell to a cash buyer?”


6. How Does it Work?

Answer: Simply tell us a bit about your house. With this information, we will do a market analysis on your house or land that will be used to present you with an all-cash offer. If you accept that offer all there is left to do is receive your money at closing.

For a more detailed explanation, visit our “How It Works” page.


7. Do I Need to Clean Before I Move Out?

Answer: Not At ALL. When we say we buy houses in central Oklahoma as-is. We mean take what you want and walk out the door. Leave the food in the fridge, the rusty Dodge in the backyard, the squirrels in the attic, and the duct tape holding together the bathtub drain. We once found a dead cat in the oven. Sorry for the visual, it gave us a scare, too. I won’t dare say we’ve seen it all but we have seen a lot. This is one of the many things that makes selling your house in Oklahoma to us so attractive. It’s an “easy button” for selling your real estate.

no cleaning sell your home as is

8. Do You Buy Mobile or Manufactured Houses too?

Answer: Yes. We love manufactured/mobile homes. When they are attached to the real estate or land they are sitting on we will certainly buy them. Livable or not, it doesn’t matter to us. Please note we do not purchase just the mobile home without the land therefore mobile homes that need to be moved would not apply.

we buy mobile homes in central oklahoma
we buy manufactured houses in oklahoma

9. Do You Buy Land Without a House on it?

Answer: YES! Our sister company buys vacant land in Oklahoma statewide. Sell your land fast for cash. Just click the Land Presto logo below and you’ll be redirected to fill out a form regarding the information on your land for sale in Oklahoma. Then we will be in touch quickly. Land presto and Metro Cash Offer are owned and managed by the same small local team right here in Blanchard, Oklahoma. Or just call 405-766-5800

sell my land in oklahoma

10. Do I Have to Pay Any Fees Or Commissions?

Answer: There are ZERO fees or commissions when you sell your house or land to us. Plus, we pay all the closing costs and handle the entire transaction from contracts to title companies, abstracting, etc. Absolutely no fees paid out of your pocket. Period!

sell your blanchard house without fees

11. How Much Will You Pay For My Property?

Answer: 1. We determine the market value of your property in Oklahoma.

We start with a CMA (Comparative Market Analysis) to determine what other similar (Comparable condition, bed, bath, garage, square footage, acreage, etc.) homes nearby have recently sold for. This gives us an accurate market value of your property if it’s in the same condition as the others that have sold.

2. We determine the cost of repairs if any.

We want to keep the costs down so we only repair what we really have to repair. Keeping the cost down ensures the highest offer we can present to you.

3. We calculate our offer and present it to you.

If you accept the offer we can discuss a closing date where you will receive your cash and be completely done with the house! Congratulations, you just sold your house without any hassle, fees, or commissions. Here is a more detailed breakdown of how we arrive at an offer price on your home or land.

What if you owe as much as it’s worth?” That’s okay. Many times we can still purchase your house. The only way to know for sure is to contact us and let’s discuss the details and try to find a solution that works.


12. My House is in Bad Shape. Will You Still Buy It?

Answer: Yes! We buy houses in Oklahoma City and surrounding areas in all shapes, sizes, conditions, and locations. From ugly dilapidated houses that are abandoned to beautiful nearly new homes that are in perfect condition. Fill in any form on this website and we will get in touch to discuss it in detail.


13. What Will You Do With My Property After You Buy It?

Answer: We get this question often. We buy them, rehab or improve them, then sell them again at a profit. We refurbish and bring new life to neighborhoods, increase property values, employ others and purchase supplies locally. Good for the economy, good for people, good for our family and employees, good for everyone!


14. How Do I Get Started And Get My Offer?

Answer: Simply fill out the form below or anywhere on this website and someone will get in touch with you soon.

Get My Cash Offer Now!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

15. I Don’t Want To Submit My Info Online. Can I Call Instead?

Answer: Of course. Skip the form and just give us a call at 405-754-2444 or stop by our office during business hours Monday -Friday 8:00 – 5:00


16. We Are NOT Desperate To Sell Our House, So Why Would I Sell It To You?

Answer: Most of the folks we buy houses in Oklahoma from are not desperate to sell. Nor are they in any kind of bind, facing foreclosure, etc. Mostly they’ve had a bad experience in the past dealing with listing their home on the market with a real estate agent and they do not want to deal with the traditional hassles of listings, showings, appraisals, inspections, repairs, banks, etc.

Seeing the need for this is how our company was born. Because we buy houses in Oklahoma in any condition, (Even beautiful ones) location, or situation, we are often a preferred option to sell hassle-free.

Get In Touch

We truly enjoy meeting home sellers and solving real estate problems.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.